החל מספטמבר 2013, הליכי פשיטת רגל מחייבים עמידה של החייב בתכנית פירעון אשר נקבעת על ידי המנהל המיוחד של נכסי החייב בפשיטת הרגל. רק לאחר הגשת ואישור תכנית הפירעון על ידי בית המשפט ניתן להכריז על החייב פושט רגל ולספק לו הפטר מותנה.
משרד עו"ד עידן דן מתמחה בייצוג חייבים ונושים בהליכי פשיטות רגל , לקבלת ייעוץ ראשוני בנושא ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924741 ונשמח לעמוד לרשותך!
מה כוללת תכנית פירעון?
תכנית פירעון מאפשרת לחייב לפרוע את חלק מחובותיו. ברוב המקרים, מדובר על מסגרת לפירעון מינימלי של חובות העבר – בהתאם ליכולת הכלכלית של החייב.
על מנת שחייב יוכל לקבל הפטר מוחלט מכל חובותיו, עליו לעמוד בתכנית הפירעון אשר כוללת את האלמנטים הבאים:
- תכנית תשלומים חודשיים – לאחר בדיקת היכולת של החייב, המנהל המיוחד יוצר תכנית תשלומים חודשיים שעל החייב לעמוד בה בצורה מלאה. תכנית התשלומים החודשיים היא למשך תקופה של 36 עד 72 חודשים מיום הכניסה להליך פשיטת הרגל.
- הכנסות ממימוש נכסי החייב – במידה ולחייב ישנם נכסים כלשהם שניתן למכור ו/או לממש, המנהל המיוחד יבצע מכירה/מימוש של הנכסים וחלוקה של ההכנסות מול הנושים בהתאם לכללים.
שיקולים במהלך יצירת תכנית פירעון לחייב
מניסיוני בייצוג חייבים, כל חייב הוא עולם ומלואו ואין שני חייבים בעלי סיפור חיים דומה. בעת יצירת תכנית הפירעון לחייב, המנהל המיוחד מתחשב בשיקולים הבאים:
- יכולותיו של החייב כפי שעלו בחקירת החייב לפני פשיטת הרגל.
- השכלתו, ניסיונו המקצועי ומקצועו של החייב.
- גילו של החייב.
- מצבו המשפחתי (רווק, נשוי, גרוש, אלמן) של החייב, מספר ילדיו והאם משלם מזונות.
- הוצאותיו של החייב למחייתו ולמחיית משפחתו (במידה ויש).
- היקף החובות של החייב ביום צו כינוס הנכסים.
עמידה בתכנית הפירעון מצד החייב מאפשרת הסרה של הגבלות מהותיות אשר מוטלות על חייבים בפשיטת רגל כמו מעורבות בתאגיד, שימוש בכרטיסי חיוב וצו עיכוב יציאה מהארץ.
לסיכום, אישור תכנית הפירעון אשר מגובשת על ידי המנהל המיוחד מבטיחה לחייב הפטר מותנה בשלב ההכרזה על פשיטת הרגל ועמידה בתכנית הפירעון מבטיחה לחייב הפטר סופי ומוחלט אשר מאפשר לו לפתוח דף חדש בחייו.
במידה ואתה עומד בפני חובות כבדים, לחצים כבדים מהבנקים או מנושים אחרים, צור עימנו קשר ב- 072-3924741 ונשמח לעזור לך להיפתר מן החובות אחת ולתמיד!