פירוק חברה בע"מ הוא מצב בו הישות המשפטית של "החברה" מפורקת, מחוסלת ומבוטלת מן העולם. על פי החוק הישראלי, פירוק חברה בע"מ יכול להתבצע על ידי בעלי המניות מרצון או לאחר התערבות חיצונית על ידי בית המשפט.
למשרדינו ניסיון רב בפירוק חברות בע"מ ברצון או בפיקוח והוראת בית המשפט. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני בנוגע להליכי פירוק חברות בע"מ, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3924741 ונשמח לעמוד לרשותך.
למה לפרק חברה בע"מ?
תהליך של פירוק חברה בע"מ יכול להתבצע מסיבות רבות החל מחילוקי דעות בין בעלי המניות בחברה ועד לרצון לממש את השקעתם ולהמשיך לפרויקט הבא.
בנוסף, רק לאחר פירוק חברה בע"מ ניתן לבקש פטור מאגרת רשם החברות בישראל. כל עוד החברה לא עברה תהליך פירוק מרצון או בהוראת בית המשפט, בעלי המניות מחויבים לפי חוק בתשלום אגרה שנתית, בהגשת דו"חות לרשם החברות ולרשויות המס ולקנסות בגין אי הגשת דו"חות כאמור.
מהן אפשרויות פירוק חברה בע"מ הקיימות בחוק?
חוק החברות תשנ"ט – 1999 קובע כי חברה בע"מ יכולה להתפרק ב – 3 דרכים עיקריות:
- פירוק חברה מרצון – פירוק חברה מרצון הוא הליך אשר מתבצע ביוזמתה של החברה מחוץ לכותלי בית המשפט, על ידי בעלי מניותיה. פירוק חברה מרצון מתבצע כאשר לחברה אין חובות.
- פירוק חברה על ידי בית המשפט – בדרך כלל, הליך פירוק חברה על ידי בית המשפט הוא הליך אשר נכפה על החברה ובעלי המניות כתוצאה מחדלות פירעון. עם זאת, על פי החוק גם בעלי המניות בחברה רשאים להגיש בקשה לפירוק חברה על ידי בית המשפט, למשל במצב שבו אינם מסכימים על אופן הפעלת החברה, וזו הגיעה למבוי סתום.
- פירוק חברה בפיקוח בית המשפט – פירוק חברה בפיקוח בית המשפט הוא הליך שמתחיל כפירוק מרצון על ידי בעלי המניות בחברה ומתנהל בהשגחה ובפיקוח של בית המשפט.
לסיכום, פירוק חברה בע"מ מבטיח כי הישות המשפטית של החברה מחוסלת לחלוטין.
ברוב המקרים, פירוק החברה יתבצע כתוצאה ממצב של חדלות פירעון וחובות כבדים למספר רב של נושים. הקמתה ופירוקה של חברה בע"מ דורשת עורך דין מקצועי אשר יוכל להנחות, לייעץ ולהתאים את המסלול הנכון לאינטרסים שלך!
משרד עו"ד עידן דן מלווה בעלי חברות בע"מ אשר מתמודדים עם חובות כבדים לבנקים, ספקים או מלווים בשוק האפור. לקבלת ייעוץ ראשוני בנושאי פירוק חברה בע"מ והסדר החובות העסקיים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924741 ונשמח לעמוד לרשותך.