לצערנו, חייבים רבים אשר פותחים בהליכי פשיטת רגל אינם מתנהגים בתום לב ומנסים להבריח נכסים בצורה ישירה או עקיפה על ידי שימוש בבני משפחה וחברות קש שונות. אחת השיטות הנפוצות ביותר היא עריכת הסכם ממון אשר מעניק לאחד מבני הזוג זכויות יתר על חשבון הנושים.
משרד עו"ד עידן דן מתמחה בדיני חדלות פירעון, פשיטת רגל והפטר חובות. במידה והסתבכת בחובות שאין לך מושג אין לפרוע אותן, זה הזמן ליצור עימנו קשר ב- 072-3924741 ונשמח להצעיד אותך לדרך חדשה ביחד.
הברחת רכוש (נכסים, חשבונות וכספים) של פושט רגל
לצערנו, בתי המשפט בישראל נאלצים להתמודד עם לא מעט ניסיונות הסתרה והברחה של רכוש מצד פושטי רגל. אחת השיטות הנפוצות ביותר היא עריכת הסכם ממון בין בני זוג נשואים/גרושים.
על פי סעיף 78 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980, דמי מזונות ומדור בהסכם ממון נחשבים כחובות בדין קדימה (חובות אשר זוכים למעמד מיוחד ונגבים לפני נושים רגילים). כתוצאה מכך, פושטי רגל רבים אשר יודעים כי בקרוב לא יצליחו להחזיר את כלל החובות שלהם, בוחרים לערוך הסכם ממון פיקטיבי אשר יבטיח דמי מזונות ומדור מוגדלים בשיעורים חריגים ולא מקובלים.
האם הנאמן המיוחד חייב לכבד הסכם ממון אשר מעניק זכויות יתר על חשבון הנושים?
במקרים בהם הסכם הממון מבטיח מזונות אישה מעבר למקובל או תשלומי איזון, מזונות ילדים ודמי מדור מופרזים – בית המשפט רשאי לבטל או להכיר חלקית בהסכם הממון כפי שהיה בתיק פש"ר 1685/07 שפרה פרידלנד נ' עו"ד גיא לוינסון בתפקידו כנאמן לנכסי החייב דן פרידלנד.
במקרה הנ"ל, האישה ערערה לבית המשפט על החלטת הנאמן המיוחד, עו"ד גיא לוינסון, לא להכיר בדין הקדימה של האישה. בסופו של יום, בית המשפט קבע כי בני הזוג לא יכולים לקבוע בעצמם של תחולת דין הקדימה על ידי עריכת הסדרים חוזיים בהסכם הממון למזונות האישה ופסק כי מזונות חלקיים אשר יוצרים איזון בין האישה לבין שאר הנושים של בעלה.
לסיכום, במקרים בהם הסכם הממון מעניק זכויות יתר על חשבון הנושים, בית המשפט רשאי לבדוק ולבחון כל מקרה לגופו.
משרדינו עוסק בדיני חדלות פירעון, פשיטת רגל והוצאה לפועל בלבד. לקבלת ייעוץ ושירות משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924741 ונשמח לעמוד לרשותך.