על פי נתונים של דן אנד ברדסטריט (Dun and Bradstreet), בכל שבוע נסגרים כ – 850 בתי עסק שונים. הסיבות לסגירה הן מגוונות החל מחוסר כדאיות כלכלית ועד ביצוע החלטות עסקיות שגויות.
במקרים בהם העסק נסגר, לא רק בעל העסק נפגע בצורה ישירה, אלא גם העובדים שלו. עם זאת, להבדיל מבעלי העסק, זכויות העובדים מעוגנות במסגרת חוק הביטוח הלאומי, כך שהם זכאים לממש את כל זכויותיהם מול המוסד לביטוח לאומי.
משרד עו"ד עידן דן עוסק בייצוג של בעלי עסקים, חברות ותאגידים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. לעיתים קרובות, ניתן באמצעות יצירת תוכנית הבראה ושיקום כלכלית, למנוע את תהליך פירוק וחיסול העסק לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר ב -072-3924741 ונשמח לעמוד לרשותך.
זכויות עובדים בפשיטות רגל
על פי חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, עובד שכיר אשר מעבידו פשט את הרגל או שהתאגיד בו הוא עבד התפרק, זכאי לכלל התשלומים שמגיעים לו (פיצויי פיטורים, תשלומי פנסיה, משכורת חודשית וכדומה) עד למקסימום הקבוע בחוק.
נכון להיום, הסכום המקסימלי עבור שכר עבודה ופיצויי פיטורים עומד על 114,452 ₪ והסכום עבור תשלומי פנסיה/קופת גמל עומד על 17,608 ₪.
כיצד ניתן לממש את הזכויות מול המוסד לביטוח לאומי?
למרות שהתשלום מועבר על ידי המוסד לביטוח לאומי, את תביעת החוב העובד נדרש להגיש למפרק או הנאמן המיוחד בדיוק כמו כל נושה אחר (בנקים, ספקים וכדומה). לאחר שבעל התפקיד מטעם בית המשפט יבדוק את כלל המסמכים הרלוונטיים (תלושי משכורת, מכתב פיטורים, חשבון בנק, תדפיסים וכדומה) ויאשר את התביעה, העובד יהיה זכאי לקבל את כספיו.
תהליך המימוש דורש לא מעט ידע, בירוקרטיה וזמן יקר לכן נוכח מורכבות הנושא, טרם פניה למוסד לביטוח הלאומי, מומלץ להתייעץ עם עו"ד דיני עבודה אשר יוכל לבחון את הסיטואציה ולחשב בצורה מדויקת את התשלום שמגיע לך כחוק.
לסיכום, בעת פשיטת רגל או פירוק של תאגיד, העובדים זכאים לחלק משמעותי מהכספים והתשלומים שהם היו צריכים לקבל מהמעסיק/התאגיד. למרות שהמוסד לביטוח לאומי לא מתייחס לכלל המרכיבים, עדיין מדובר בפיצוי כספי שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים לעובד.
משרד עו"ד עידן דן עוסק בייצוג בעלי בעלי עסקים, חברות ותאגידים בהליכי חדלות פירעון מורכבים בפריסה ארצית. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924741 ונשמח לעמוד לרשותך.