לצערנו, על פי הערכות בשוק ההון, כ- 20% מהתל"ג בישראל הוא הון שחור אשר מתנהל במקביל לכלכלה הקיימת. חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 אשר נחקק במהלך שנת 2000, נועד להילחם בתופעת ההון השחור בישראל על ידי הטלת סנקציות פליליות בתחום זה.
משרד עו"ד עידן דן עוסק בייצוג חייבים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו מאפשר לנו לייצג את האינטרסים של החייב בצורה מיטבית עד לקבלת פטור מכל חובות העבר. אנו מזמינים אותך ליצור עימנו קשר ב – 072-3924741 ולקבל ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך.
מהו חוק איסור הלבנת הון?
באופן כללי, חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 מגדיר מהי הלבנת הון, החובות והזכויות שמוטלות על כל אחד מאיתנו. על פי לשון החוק, הלבנת הון מתרחשת כאשר מתבצע ניסיון להסתיר או להסוות את מקור הכסף, הנכס הפיננסי או הרכוש.
לעיתים קרובות, המקור של ההון יכול להיות בפעילות עבריינית (לדוגמא, מכירה של סמים, נשק וכדומה) או בפעילות עסקית לגיטימית אשר מבוצעת "בשחור" (לדוגמא, תשלום על שירותי אינסטלציה אשר ניתנים ללא חשבונית) כאשר בין העבירות השכיחות ביותר בתחום ניתן למצוא:
- הלבנת כספים אשר נועדו לתמיכה בארגוני טרור.
- עבירות סמים (הכנה, סחר והפצה), עבירות זנות וסחר בבני אדם, עבירות הימורים וכדומה.
- עבירות מס (חשבוניות פיקטיביות, אי דיווח וכדומה) אשר נועדו לצמצם את חבות המס של האדם/העסק החשוד בפעילות זו.
חשוב לציין כי חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 מחייב בנקים, חברות וארגונים לבצע את המקסימום האפשרי למניעת הלבנת הון. כתוצאה מכך, בנקים רבים מדווחים לרשויות המס ולרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור על פעילות, עסקאות או מהלכים חשודים. במקרים בהם ישנו חשד סביר לביצוע עבירה בתחום, מומלץ לפנות לעורך דין אשר מתמחה בהלבנת הון, עבירות כלכליות ומיסוי. הרשעה בביצוע עבירות הלבנת הון טומנת בחובה לא רק סנקציה כלכלית אלא גם רישום פלילי ואף תקופת מאסר בפועל.
לסיכום, מדינת ישראל נלחמת בצורה קשה בעבירות מס, הלבנת הון ועבירות כלכליות. חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 מכוון בעיקר לארגוני פשיעה מאורגנים, אך הוא יכול להשפיע גם על האזרח הקטן.