לצערנו, אף אדם אינו חסין ממשברים כלכליים אשר עלולים להוביל גם לפתיחה של הליך פשיטת רגל מצד החייב או מצד הנושים להם הוא חייב. במקרים רבים, אנשים נורמטיביים אשר נקלעים לחובות, מחזיקים בדירה אחת או יותר, אשר משועבדת לבנק בתמורה למשכנתא שניתנה לרכישה שלה.
במאמר זה אציג את עמדת המחוקק בנושא וכיצד ניתן לשמור על הדירה גם ביום שאחרי.
משרד עו"ד עידן דן מייצג חייבים פרטיים ועסקיים בהליכי חדלות פירעון "פשוטים" ומורכבים בפריסה ארצית. הניסיון המשפטי שצברנו במהלך שנות קיום המשרד מאפשר לנו להתמודד עם כל תסבוכת כלכלית, להעניק לך הגנה משפטית מלאה מפני הנושים (בנקים, ספקים, חברות תקשורת וכדומה) ולמצוא פתרונות יצירתיים לכל סיטואציה. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924741 ונשמח לעמוד לרשותך.
מה גורל המשכנתא בעת כניסה להליך פשיטת רגל?
על פי חוק, כאשר אדם כלשהו פתח בהליך פשיטת רגל ומפגר בתשלומי המשכנתא שלו, הבנק אשר העניק לו את המשכנתא זכאי לפתוח נגדו בהליכי גבייה אגרסיביים אשר יכולים להסתיים אף במימוש חד צדדי של הנכס.
על פי חוק, הבנק המלווה הוא נושה מובטח אשר נמצא בעדיפות כלפי יתר הנושים, אך הוא עדיין מחויב להגיש בקשה לתיק הפש"ר אשר יבחן על ידי הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. טרם אישור או דחיית הבקשה, הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי יבחן את הקריטריונים הבאים:
- האם קיימים פיגורים במשכנתא והאם ניתנה לחייב הזדמנות אמיתית לסלק את החוב.
- מה גובה החוב הקיים מול שווי הנכס בשוק הנדל"ן
- מה היקף החובות של החייב לכלל הנושים בהליך הפש"ר
חשוב לציין כי לבנק אשר העניק את המשכנתא לחייב, אין שום אינטרס לממש את נכסיו של החייב בצורה חד צדדית, אם אין בכך צורך אמיתי. לכן, ההמלצה היא לבצע מאמץ אמיתי ולא לצבור פיגורים בתשלומי המשכנתא מול הבנק או לחילופין, לבצע מחזור משכנתא אשר יאפשר להקל על התשלום החודשי ולפרוס את החוב לשנים רבות יותר.
לסיכום, חובות כספיים לא צצים ביום אחד, לכן טרם הגעה למצב של חדלות פירעון אשר ממנו יהיה קשה מאוד לצאת נקיים, מומלץ לקבל ייעוץ נקודתי מעו"ד אשר מתמחה בנושא.