על פי חוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961, שלב ההתמחות הוא חלק אינטגרלי מהכשרתו של כל עורך דין בישראל. לרוב, תקופת ההתמחות מתחילה בסיום לימוד התואר ומבוצעת בפיקוח של עורך דין במשרד עורכי דין פרטי או בפיקוחו של שופט כאשר ההתמחות היא בבית המשפט.
במאמר זה אציג את הקריטריונים העיקריים אשר ישפרו בצורה משמעותית את סיכויי הקבלה שלך.
משרד עו"ד עידן דן עוסק בייצוג, ליווי והגנה על חייבים פרטיים ועסקיים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את הרכב החובות בצורה נכונה ולבנות את האסטרטגיה הנכונה ביותר לסיטואציה המשפטית. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924741 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך להתקבל להתמחות במשרד עורכי דין גדול?
מידי שנה אלפי סטודנטים לומדים תואר במשפטים או מבצעים הסבה למשפטים אשר דורשת מהם לבצע התמחות במשרד עורכי דין פעיל כחלק משלבי ההכשרה של עורך הדין. רבים מהסטודנטים מחפשים להעביר את תקופת ההתמחות במשרד עורכי דין גדול ובצורה זו ליהנות משכר גבוה יותר, קשרים ואפשרויות קידום נחשקות.
בשביל לשפר את סיכוי ההצלחה שלך, מומלץ לשים לב לפרמטרים הבאים:
- מוסד אקדמי – באופן כללי, למוסד האקדמי יש השפעה על תהליך הבחירה. לרוב, משרדים גדולים מחפשים בוגרי אוניברסיטאות (האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן וכדומה) על פני בוגרי מכללות אזוריות.
- ציונים – במקביל למוסד האקדמי, הציונים של הסטודנט הם קריטריון משמעותי בתהליך הבחירה של המתמחים.
- יחסי אנוש – אם הציונים של הסטודנט לא גבוהים במיוחד, ניתן לפצות עליהן עם כריזמה, אופי ויחסי אנוש מעולים.
- שפות – ישנם תחומים משפטיים (מסחרי, דיני אינטרנט, פטנטים וכדומה) אשר שליטה בשפות זרות (אנגלית, ספרדית, גרמנית, סינית וכדומה) יכולה לעשות את ההבדל לטובת הסטודנט.
- התנדבות לקהילה – אם אש ההתנדבות והנתינה בוערת בך, לא מעט משרדים יעניקו על כך נקודות זכות בתהליך המיון.
לסיכום, התמחות במשרד עורכי דין גדול יכולה להוות מקפצה משמעותית לקריירה המקצועית שלך.